Report

Tygři odjíždějí z Vítkovic s prázdnou

Vítkovice/Liberec - Tygři sice do zápasu ve Vítkovicích vstoupili dobře a už v první minutě se dostali do vedení, domácí však skóre rychle otočili. Liberečtí poté ještě dotahovali, na kýžené vyrovnání ale nedosáhli. První branku po svém návratu vstřelil Ronald Knot, svůj druhý extraligový gól si připsal mladý Jaromír Pérez.

První gól padl už po necelé minutě. Po chybě v domácí rozehrávce se ke kotouči dostal Jayce Hawryluk, který ho ještě posunul Jaromíru Pérezovi, před nímž už stála jen odkrytá branka. Domácí ale ještě do první sirény skóre otočili. Nejdříve se Petr Chlán uvolnil v prostoru mezi kruhy a přesnou střelou nedal Dávidu Hrenákovi žádnou šanci. Hned vzápětí pak Peter Krieger v přesilovce šikovně tečoval střelu Stuarta Percyho a poslal tak Rideru do vedení.

V druhé třetině měl na hokejce vyrovnání Kelly Klíma, jenže při trestném střílení na Lukáše Klimeše nevyzrál. To mohlo Tygry mrzet, zanedlouho totiž ztráceli už dvě branky. Krátce po skončení vítkovické přesilovky vypálil Valentin Claireaux z levého kruhu a trefil se přesně k levé tyči. Těsně před koncem prostřední části byla dokonce k vidění i bitka mezi Dominikem Lakatošem a Lukášem Dernerem.

Hned na začátku závěrečného dějství přišlo liberecké snížení. Adam Najman našel Ronalda Knota, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Vítkovičtí si ovšem dvoubrankový náskok vzali zpět. V přesilovce 5 na 3 ukázal svou zkušenost kanonýr Peter Mueller a další přesnou přesilovkovou ránou rozjásal domácí fanoušky. Liberečtí se nevzdali a v závěru to zkusili i v šesti, risk se jim však vymstil. Stuart Percy gólem do prázdné branky upravil na konečných 5:2.

Kelly Klíma ve velké šanci

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Nehodnotí se mi to dobře, s naším výkonem jsme v podstatě nespokojení. Vstoupili jsme dobře, ujali jsme se vedení a měli jsme i další příležitosti, bohužel jsme ty situace ale začali přehrávat, čímž se hra vyrovnala. Udělali jsme strašně moc útočných a hlavně zbytečných faulů, které soupeř potrestal. My jsme si naopak v našich přesilovkách nepomohli. Když jsme dali kontaktní branku, tak jsme zase rychle další gól dostali, pořád jsme doháněli. Určitě se z toho musíme poučit a příště odehrát disciplinovanější a poctivější zápas."
Miloš Holaň
HC Vítkovice Ridera
„My jsme naopak spokojeni. Vstup do zápasu se nám nepovedl, asi není nic horšího, než dostat gól takhle rychle. Vážíme si ale, že to kluky nepoložilo, bylo před námi ještě hodně času a dali jsme do toho všechno. Výsledek se nám podařilo otočit už v první třetině. Liberec byl nepříjemný, forčekoval, měli jsme s tím problémy, ale v soubojích jsme se vyrovnali a myslím si, že v naší hře bylo hodně dobrých věcí. Klíčovým momentem bylo tresné střílení za stavu 2:1, při němž nás podržel Lukáš Klimeš tak, jak nás držel celý zápas. Ty speciální týmy dnes odpracovaly zápas výborně, celý kolektiv si zaslouží velkou pochvalu, protože takhle se chceme i v dalších zápasech prezentovat. "

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner